Чист протеин изолат

Протеин изолат се отнася до форма на протеин, която е претърпяла допълнителни стъпки на обработка за отстраняване на повечето от непротеиновите компоненти като мазнини, въглехидрати и лактоза. Обикновено се извлича от различни източници и съществува суроватъчен, соев или грахов протеин.

Суроватъчен протеин изолат (WPI – whey protein isolate) е един от най-разпространените видове протеинови изолати. Получава се от суроватка, страничен продукт от производството на сирене.

Процесът на изолиране на суроватъчен протеин включва филтриране на по-голямата част от лактозата, мазнините и минералите, оставяйки силно концентриран протеин на прах.

Суроватъчният протеинов изолат обикновено съдържа над 90% протеин по тегло и е с ниско съдържание на лактоза и мазнини.

 

За кого е подходящ приемът на чист протеинов изолат?

Протеиновите изолати са популярни сред спортисти, бодибилдъри и хора, които искат да увеличат приема на протеини. Те често се използват като хранителни добавки и се добавят към шейкове, смутита или други хранителни продукти.

Протеиновите изолати са известни със своето високо съдържание на протеини, отличен аминокиселинен профил и бързо усвояване, което може да помогне за възстановяване и растеж на мускулите.

 

Какви са ползите от прием на BeKeto™ чист протеин изолат?

Този тип протеинова добавка предлага няколко предимства.

 

  1. Високо съдържание на протеин

Протеиновите изолати обикновено съдържат висока концентрация на протеин, често 90% или повече. Това ги прави ефективен начин да увеличите приема на протеини, без да консумирате излишни калории или други макронутриенти.

 

  1. Възстановяване и растеж на мускулите

Протеинът е от решаващо значение за възстановяването и растежа на мускулите, особено след интензивни упражнения.

Консумирането на протеинов изолат може:

  • Да подпомогне възстановяването на мускулите.
  • Да намали болезнеността им.
  • Да насърчи синтеза на мускулен протеин.

Всичко това води до подобрени спортни постижения и покачване на мускули.

 

  1. Бърза абсорбция

Протеиновите изолати обикновено са с висока бионаличност и бързо се абсорбират от тялото. Това означава, че аминокиселините от протеина могат бързо да бъдат доставени до мускулите, което ги прави идеални за възстановяване след тренировка.

 

  1. Ниско съдържание на мазнини и въглехидрати

Чрез изолиране на протеина от други компоненти, протеиновите изолати обикновено са с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати. Това може да бъде от полза за хора, които искат да ограничат приема на калории или въглехидрати, като същевременно задоволяват нуждите си от протеини.

 

  1. Гъвкав и удобен продукт

Протеин изолат на прах е лесен за включване във вашата диета. Може да се смесва в шейкове, смутита или други рецепти, осигурявайки удобен начин да увеличите приема на протеини през целия ден.

 

  1. Варианти, подходящи за хора с алергии

Протеиновите изолати могат да бъдат извлечени от различни източници, включително суроватка, соя, грах, ориз и коноп. Това разнообразие позволява на хора с диетични ограничения или алергии да изберат протеинов изолат, който отговаря на техните нужди.

 

  1. Ситост и управление на теглото

Известно е, че протеинът е по-засищащ от мазнините или въглехидратите. Консумирането на протеин изолат може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълго време, което потенциално помага за регулиране на теглото и намаляване на апетита.

 

Mоже ли протеин изолат да се комбинира с кето диета?

Протеиновият изолат може да бъде съвместим с кетогенна диета. При кетогенна диета обикновено се консумират големи количества здравословни мазнини, умерени протеини и много ниски – въглехидрати.

Протеиновите изолати, получени от източници като суроватка, казеин или яйчен белтък, обикновено са с ниско съдържание на въглехидрати и мазнини, което ги прави подходящи за кето диета.

Тези протеинови изолати обикновено съдържат минимални количества въглехидрати и мазнини и са фокусирани основно върху осигуряването на високо съдържание на протеини.

Вашият коментар